Den inre världen – och då menar jag allt som händer inne i oss; våra tankar, övertygelser, känslor, perspektiv, förmågor, insikter kunskap och föreställningar – är som ett skissblock för både hur vi upplever den yttre världen, och vad som blir möjligt i den.

Det blir allt mer uppenbart för mig hur nya perspektiv, tankar, övertygelser och insikter på insidan betyder att dörren öppnas för hundratals fler möjligheter på utsidan.

Ett nytt boende, nya kläder, ny inredning och ny partner kan vara fantastiskt, men …

Att fokusera för mycket på förnyelse i den yttre världen är ungefär som att ge ett litet krypande barn en ny plastlastbil att leka med och tro att lastbilden innebär att det hänt så mycket nytt i barnets värld.

Visst, det kan vara magnifikt med omväxling.

Men det är fortfarande samma paradigm, samma spelplan.

Tänk dagen då barnet upptäcker att hen kan ta sina första steg alldeles själv.  Då snackar vi att något verkligt nytt har hänt. Plötsligt öppnas en helt ny värld av nya saker som barnet kan få att hända i sin verklighet. En ny koppling i barnets kognitiva förmåga skapar ett kvantumsprång av förnyelse.

Inre förnyelse uppgraderar världen.

Det inre banar väg för hur utsidan blir

I själva verket kan vi aldrig skapa något på utsidan om vi inte först har banat väg för denna nya verklighet i vårt inre. Prova till exempel att få in en cappuccino till ditt bord på caféet utan att först ha skapat en inre känsla/tanke/bild av cappuccinon i förvissning om att du kan få det att hända.

Först när vi har den inre världen skapad, kan den yttre världen reflektera det.

Ett annat exempel:  Försök att förverkliga ditt drömliv utan att att först levt dig in i visionen och känt vissheten kring att du både är värd att hamna där och kan få det att hända.

Så hur går det till?

Själv använder jag mig av alltifrån självobservation, yoga och hypnosterapi till resor, diskussioner och läsning för att utveckla min inre värld. Även utmanande kurser i personlig och professionell utveckling, och vistelse på ashram och tysthets-retreat på Bali, har bidragit till att möblera om i den inre världen. 

Vad tänker du själv om detta?

Vad har du själv gjort hittills i livet för att få saker att hända i din inre värld, och vad vill du framöver?

Dela gärna med dig här.