Historien om bonden och hästen – aktuellare än någonsin

Av Kristian Borglund

juni 2, 2020

Uncategorized  


Är det bra eller dåligt, det som sker i världen? Kanske finns svaret hos en gammal kinesisk bonde som i hela sitt långa liv hade jobbat med sina grödor när tillvaron plötsligt förändrades:

En dag sprang bondens häst iväg utan att komma tillbaka. Nyheten spred sig snabbt i byn, och snart kom grannarna förbi för att visa sympati:

– Vilken otur! sa de.

– Kanske…, svarade mannen.

Nästa morgon var hästen tillbaka – och hade tre vildhästar i släptåg.

– Det är underbart! jublade grannarna.

– Kanske …, svarade mannen.

Nästa dag försökte den gamle mannens son att rida en av vildhästarna. Sonen kastades av hästryggen och landade så illa att han bröt benet. Återigen kom grannarna förbi för att visa sin sympati över den otur som mannen hade.

– Kanske …, svarade bonden.

Ännu en dag senare kom militären förbi för att rekrytera unga män som kunde gå ut i strid. När de såg att sonens ben var brutet, lät de honom vara. När militären gett sig iväg kom grannarna förbi att gratulera den gamle mannen. Det här var minsann en lättnad, värt att fira!

– Kanske …, blev svaret.

Vi vet ALDRIG vad dagens händelser leder till – oavsett om det handlar om ”positiva” eller ”negativa” förändringar privat, i företagandet eller i samhället i stort.

Övning

Vilka förändringar sker i ditt liv just nu som du upplever jobbiga?

Lek med tanken på att dessa händelser kommer att öppna upp nya vägar. Föreställ dig att du hade förmågan att se några av dessa vägar redan nu, vilka skulle dessa vägar kunna vara tror du?

(Se även blogginlägget Tänk om det jobbiga för massor av gott med sig? på samma tema>

Kristian Borglund

Om skribenten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. *=Obligatoriskt

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}